ODVODNJA ROVINJ - ROVIGNO D.O.O. ORGANIZIRALA JE EDUKATIVNO DOGAĐANJE ZA NAJMLAĐE STANOVNIKE AGLOMERACIJE ROVINJ POVODOM SVJETSKOG DANA VODA

24. March 2023.

Događanje je održano u suradnji s Dječjim vrtićem „Neven“ i Talijanskim dječjim vrtićem Naridola u srijedu, 22. ožujka, povodom Svjetskog dana voda, na Trgu maršala Tita od 10 do 12 sati i u njemu je sudjelovalo stotinjak djece od 4 do 6 godina starosti.

Na djeci primjeren način ispričana je priča Projektu prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, te o samom uređaju i kako on utječe na svakodnevni život stanovnika u gradu Rovinju. Na prigodno postavljenom štandu te roll up plakatima prikazan je put vode od kućanstva do uređaja za pročišćavanje. Pojašnjavanjem i samog procesa pročišćavanja otpadnih voda, istaknula se važnost vode te samog projekta.Za djecu su bile organizirane i interaktivne igrice kroz koje su poučeni o načinima kako i oni mogu doprinijeti čuvanju i zaštiti vode i okoliša. Djeci su uručene i tematske bojanke u kojima se na zanimljiv i slikovit način, kroz maskote, prikazuje proces pročišćavanja. Na drugom dijelu Trga bila su izložena vozila i oprema koje Odvodnja Rovinj Rovigno d.o.o.  koristi u čišćenju i uklanjanju nečistoća iz kanalizacije, nabavljeni u sklopu Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj. Djeca su ih mogla razgledati, upoznati, ukrcati se, postaviti pitanja i zadovoljiti svoju radoznalost. 

Galerija

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Novigradska ulica 1
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001