UPOV CUVI POSJETILI DIREKTOR I INŽENJERI KRČKE VODOOPSKRBE I ODVODNJE

10. November 2022.

Dana 08.11.2022.g. Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda - UPOV Cuvi, posjetili su direktor Ponikve voda d.o.o. iz Krka g. Neven Hržić skupa sa inženjerima i rukovoditeljima društva, te bivši umirovljeni direktor i poznati hrvatski stručnjak za vodno gospodarstvo g. Ivica Plišić.

Nakon uvodnog dokumentarnog filma o izvedenim radovima koji se financiraju u sklopu EU projekta na kanalizacijskoj mreži i crpnim stanicama, te aktualnim radovima na  samom UPOV-u i postrojenju za solarno sušenje mulja, kao kratkog filma o membranskoj tehnologiji, posjetitelji su u društvu direktora Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Ognjena Pulića i djelatnika, te predstavnika Izvođača radova i nadzornog inženjera obišli aktualno gradilište UPOV-a.

Za sve upute o načinu rada postrojenja i membranskoj tehnologiji na raspolaganju je bio tehnolog, predstavnik Izvođača radova iz tvrtke CID s.r.l. iz Italije Stefano Micheletto. Posjetitelji su također imali jedinstvenu priliku vidjeti ugradnju membrana u membranske komore koja je trenutačno u tijeku na UPOV-u i direktno od predstavnika proizvođača membrana tvrtke SUEZ g. Alessia Galletti dobiti sve informacije vezane uz njihovu ugradnju, karakteristike i način funkcioniranja.

Vrijednost ugovora za izgradnju Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda  na lokaciji Cuvi čija se izgradnja približava kraju iznosi 134.232.573,00 HRK, dok je ukupna vrijednost EU projekta  258.934.549,94 HRK, od čega 180.339.055,48 HRK čine nepovratna sredstva financirana od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda. 

 

Galerija

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Novigradska ulica 1
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001