ODVODNJA ROVINJ-ROVIGNO D.O.O. ORGANIZIRALA JE EDUKATIVNO DOGAĐANJE ZA UČENIKE NIŽIH RAZREDA ROVINJSKIH OSNOVNIH ŠKOLA POVODOM DANA PLANETA ZEMLJE

24. April 2023.

Događanje je održano u suradnji s rovinjskim osnovnim školama u petak, 21. travnja, uoči obilježavanja Dana planete Zemlje, na Trgu maršala Tita od 10 do 13 sati i u njemu je sudjelovalo oko 150 učenika 1. i 2. razreda osnovnih škola.

Na prigodno postavljenom štandu te roll up plakatima prikazan je put vode od kućanstva do uređaja za pročišćavanje. Također, na djeci primjeren način ispričana je priča o Projektu prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, te o samom uređaju i kako on utječe na svakodnevni život stanovnika u gradu Rovinju. Tako se pojašnjavanjem samog procesa pročišćavanja otpadnih voda, istaknula važnost vode te samog projekta. Učenicima su uručene i tematske bojanke u kojima se na zanimljiv i slikovit način, kroz maskote, prikazuje proces pročišćavanja. Na drugom dijelu Trga bila su izložena vozila i oprema koje Odvodnja Rovinj- Rovigno d.o.o.  koristi u čišćenju i uklanjanju nečistoća iz kanalizacije, nabavljeni u sklopu Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj. Učenici su ih mogli razgledati, upoznati, ukrcati se i postaviti pitanja koja ih zanimaju. Na jednom dijelu Trga bio je organiziran i kutak za crtanje sa šablonama maskota, na kojem su učenici mogli pokazati svoju kreativnost.

Galerija

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Trg na Lokvi 3/a
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001