ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA EU PROJEKTA NA UPOV-U CUVI

18. October 2024.

Jučer, 17. listopada u periodu od 11.00- 18.30 h Odvodnja Rovinj – Rovigno d.o.o. održala je Dan otvorenih vrata svog EU projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj na lokaciji nove upravne zgrade i novoizgrađenog UPOV-a Cuvi.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je i ove godine organiziralo  „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji se održavaju u razdoblju od 5. do 20. listopada 2024. godine.

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Odvodnja Rovinj – Rovigno d.o.o. se priključila organizaciji „Dana otvorenih vrata EU projekata“ koje se održavaju u cijeloj Hrvatskoj i to kao jedina tvrtka iz svog djelokruga poslovanja.

Građani su u sklopu posjeta UPOV-u Cuvi pogledali kratak dokumentarni video o EU projektu, čija je ukupna vrijednost 34.366.520,67 EUR,  te su uz stručno vodstvo obišli glavne tehnološke objekte – mehanički predtretman, egalizaciju i obradu mulja i biološki tretman, te su imali priliku vidjeti laboratorij za interne analize, kontrolno – upravljačku sobu, te prostoriju  sa 3D printerima. Na raspolaganju su za pregled bila dostupna i specijalizirana teretna vozila.

Posjet se organizirao uz formiranje nekoliko grupa zainteresiranih građana, a na raspolaganu za sve upite bili su direktor Ognjen Pulić, rukovoditelj održavanja i operative sustava javne odvodnje Igor Marjanović, tehnolog i predstavnik Izvođača radova UPOV-a Cuvi g. Branko Potočnik, te djelatnici Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Sara Zilli Karlović, Sanja Ivančević, Toni Pauletić, Darvin Cetina i Franko Licul.

 

Galerija

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Novigradska ulica 1
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001