UPOV CUVI POSJETILI STUDENTI DIPLOMSKOG SVEUČILIŠNOG STUDIJA STROJARSTVA IZ PULE SA PROFESORIMA

10. May 2023.

Dana 08.05.2023.g. Postrojenje za pročišćavanje otpadne vode posjetili su studenti diplomskog sveučilišnog studija strojarstva Tehničkog fakulteta iz Pule u sklopu kolegija Inženjerstvo zaštite okoliša sa profesorom doc. Donaldom Schiozzi i asistentom Emilom Burićem, dipl.ing.pp.

Studentima i profesorima je prikazan dokumentarni film o Projektu prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj, kroz aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijske mreže, te kroz aktivnosti izgradnje Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda i Postrojenja za solarno sušenje mulja, ali i budući plan izgradnje kompostane. Studenti su bili posebno zainteresirani za metodu sanacije obalnog kolektora, vakuumsku kanalizaciju, tipove crpki i način održavanja istih, na čije upite je odgovarao direktor Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Ognjen Pulić. 

Zatim su obilazili svaki objekt izgrađenog Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda Cuvi uz vodstvo direktora Odvodnje Rovinj-Rovigno d.o.o. Ognjena Pulića, rukovoditelja održavanja i operative SJO Igora Marjanovića, te voditeljice uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Sanje Ivančević koji su bili na raspolaganju za sve upite.  Studenti i profesori imali su priliku vidjeti i uzorak pročišćene vode kao i laboratorij i laboratorijsku opremu. 

 

Galerija

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Novigradska ulica 1
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001