OBUKA DJELATNIKA ODVODNJE ROVINJ – ROVIGNO D.O.O.

31. January 2024.

Dana 25.01.2024. demonstrirano je dugotrajno pranje membrana na Postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda Cuvi.

Stručnjak iz područja membranske tehnologije i tehnički upravitelj iz tvrtke  Waterspin S.r.l. iz Italije g.Alessio Galletti  skupa sa predstavnikom Izvođača radova iz tvrtke Atzwanger S.p.A  g.Andreom Donnarummom prikazali su svaki korak potreban u pripremi, te u samom procesu pranja membrana i bili dostupni za sve upite djelatnika Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. koji su zaduženi za održavanje postrojenja.

Na UPOV-u Ccuvi odabrani oblik membrana su cjevčaste membrane sa šupljim vlaknima - ZeeWeed membranska vlakna tipa LEAP (holow fiber). Ultrafiltracijsko membransko vlakno može proizvesti permeat visoke kvalitete jer omogućava prolazak vode dok istovremeno blokira prolaz suspendiranih tvari, mikroorganizama, bakterija i većine virusa. Prag propusnosti je reda je 0,04 μm, što omogućuje zadržavanje velikog broja različitih onečišćivala i mikroorganizama.

Za pravilno održavanje membrana, čišćenje se vrši se automatski i predviđeno je na tjednoj osnovi uz doziranje kemikalija (kratkotrajno pranje), te dva puta godišnje kako bi se zadržao dugotrajni puni kapacitet filtriranja membrana, to jest njihova propusnost (dugotrajno pranje).

Galerija

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Novigradska ulica 1
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001