SURADNJA SREDNJE ŠKOLE ZVANE ČRNJE I ODVODNJE ROVINJ- ROVIGNO D.O.O.

12. April 2024.

Tijekom mjeseca ožujka i početkom travnja učenici srednje škole Zvane Črnje Rovinj posjetili su Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda – UPOV Cuvi te upravnu zgradu sa laboratorijem.

Posjet je protekao uz kratak obilazak postrojenja te uz radionice sa učenicima iz oblasti prirodoslovlja, poduzetništva i programiranja.

U radionicama tijekom ožujka  sudjelovale su maturantice ekonomskog smjera uz pratnju profesorice Jelene Bulian Petrović gdje su direktno bile uključene u način financija i računovodstva samoga poduzeća.

Dana 08.travnja održana je radionica iz prirodoslovlja uz vodstvo profesorice Snježane Štefanić Hoefel sa učenicima 2. razreda opće gimnazije. Na radionici su se ispitivala fizikalna i kemijska svojstva pročišćene otpadne vode te su se uspoređivali rezultati sa pitkom vodom.

Dana 09. travnja održane su radionice iz sistemske dinamike i iz programiranja uz vodstvo profesora Matka Perića i Dražena Domitrovića sa učenicima 2. i 4. razreda smjera tehničara za računalstvo.  Tom prilikom učenici su u prvom dijelu unosili realne podatke samoga postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda i postrojenja za solarno sušenje mulja, te izrađvali simulacije, a u drugom dijelu je započeta izrada aplikacije iz polja spektrofotometrije.

U radionice sa učenicima bili su uključeni djelatnici Odvodnje Rovinj- Rovigno d.o.o. Emanuela Dapiran, Neda Zohil Schiozzi, Toni Pauletić i Sanja Ivančević.

 

Galerija

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Novigradska ulica 1
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001